Allt du behöver göra för att börja använda Dold är att skapa en anslutning till vårt datacenter. Du gör detta endast en gång för varje klient som du vill kunna ansluta med. Var vänlig följ anvisningarna nedan för att skapa en VPN-anslutning.

Installationsguide för Dold.se (med L2TP/IPSEC)

 
Operativsystem Instruktioner i PDF   

Windows Windows 10 Ladda ner
Windows 8 Ladda ner
 Windows 7 Instruktion som text 

Mac Mac OS Ladda ner
iPad Ladda ner
iPhone Ladda ner

Android Android Ladda ner

 

Installera Engelsk och Svensk IP-adress

Med Dold.se så kan du välja om du vill ha en Engelsk eller Svensk IP-adress när du surfar. Du kan installera bägge två, och enkelt växla emellan efter behov. Här finns guiden att ladda ner för att installera en Engelsk IP-adress, efter att du har installerat den svenska. Ladda ner instruktion här.

 

Klart! Nu är anslutningen skapad, och du är klar att logga in.

 
Klicka på anslutningen, och välj “Anslut” eller liknande, för att koppa upp mod Dold.se. Om du glömt dina användaruppgifter klicka på “Mitt Konto” i toppmenyn för att hitta dem och/eller för att sätta ett nytt lösenord.

 


 

PS Om L2TP/IPSEC absolut inte fungerar

Om du har problem en äldre klient som inte stödjer L2TP/IPSEC, så kan du istället prova att ansluta med PPTP. Du ska vara medveten om att PPTP är långsammare, då de flesta datorer inte har inbyggt hårdvarustöd för denna typ av kryptering. Instruktioner för PPTP finns här.