Efter att du tecknat ett abonnemang på Dold.se, så behöver du skapa en anslutning på din dator (eller telefon, padda eller hemma-router) till vårt datacenter. Du gör detta endast en gång för varje enhet som du vill kunna ansluta med. Var vänlig följ anvisningarna nedan för att skapa en VPN-anslutning.

Två alternativ: L2TP/IPSEC eller PPTP?

Vi erbjuder två sätt att koppla upp dig mot Dold.se: L2TP/IPSEC och PPTP. L2TP/IPSEC är säkrare (256-bitars kryptering), och snabbare, och vi rekommenderar detta alternativ för datorer, telefoner och paddor.

Men om du istället vill koppla upp din hemmarouter mot Dold.se, och därmed skydda alla enheter anslutna till din hemma-wifi, och samtidigt ge dem en svensk IP-adress (inklusive datorer, telefoner, paddor, SmartTV, Firestick och AppleTV), så kan vissa routrar ansluta mot PPTP (128 bitars kryptering). (PPTP kan också vara bra att prova ifall du av någon anledning inte får L2TP/IPSEC att fungera.)

Nedan på denna sida finns instruktionerna för L2TP/IPSEC. Vill du istället använda PPTP, så finns instruktioner för PPTP här.

Installationsguide för Dold.se (med L2TP/IPSEC)

 
Operativsystem Instruktioner i PDF   

Windows Windows 10 Ladda ner
Windows 8 Ladda ner
 Windows 7 Instruktion som text 

Mac Mac OS Ladda ner
iPad Ladda ner
iPhone Ladda ner

Android Android 6 Ladda ner (äldre) PDF
Android 8 Ladda ner PDF

 

Installera Engelsk och Svensk IP-adress

Med Dold.se så kan du välja om du vill ha en Engelsk eller Svensk IP-adress när du surfar. Du kan installera bägge två, och enkelt växla emellan efter behov. Här finns guiden att ladda ner för att installera en Engelsk IP-adress, efter att du har installerat den svenska. Ladda ner instruktion här.

 

Klart! Nu är anslutningen skapad, och du är klar att logga in.

 
Klicka på anslutningen, och välj ”Anslut” eller liknande, för att koppa upp mod Dold.se. Om du glömt dina användaruppgifter klicka på ”Mitt Konto” i toppmenyn för att hitta dem och/eller för att sätta ett nytt lösenord.