Det finns många anledningar till varför du bör vara noga med din säkerhet på Internet och varför det är klokt att skydda dig online med hjälp av VPN från din dator och telefon. Läs följande lista som beskriver de vanligaste anledningarna till att du kan vilja använda en VPN och vara säker på internet.

1 Skydda dig mot identitetsstöld och avlyssning
Kan Dold.se skydda mig från någon som stjäl min identitet eller avlyssnar mig?

Ja, det här är en av de viktigaste användningarna för en VPN-tjänst som Dold.se. När du till exempel besöker ett café, bibliotek eller annan offentlig plats och ansluter till deras wifi delar du internetanslutningen med alla andra som också är anslutna till samma wifi. En illasinnad användare kan sedan avlyssna din nätverkstrafik. An annan person kan se de webbplatser du besöker, de blanketter du fyller i och innehållet i de mail som du skickar. Detta är lätt att göra med modern teknik och viss kunskap om ”sniffing” av nätverkstrafik. Med Dold.se är du skyddad mot någon som avlyssnar dig och stjäl känsliga personuppgifter som ditt kreditkortsnummer, lösenord eller till och med din identitet.

2 Säkra finanser
Behöver jag Dold.se för att skydda mig när jag använder min internetbank?

Ja, Dold.se ger dig extra skydd när du hanterar din ekonomi via din internetbank. Vår service gör att ingen kan se vilken bank du använder eller när du använder den.

3 Email
Jag vill använda mitt webmail (hotmail, gmail, etc), de är anonyma, eller hur?

Nej, du är inte anonym när du skickar email, inte ens när du får välja din egen e-postadress! Eftersom hotmail och andra webmailklienter kan spåra ditt IP-nummer är det möjligt att se att du har registrerat ett konto. Genom att använda Dold.se kan du förbli helt anonym när du använder email, eftersom du registrerar ditt mailkonto efter att ha installerat Dold.se.

4 Fildelning
Jag vill kunna dela filer utan att någon vet. Är det möjligt med Dold.se?

Ja, Dold.se stöder fildelning genom alla fildelningsklienter på marknaden. Du kan dela filer helt anonymt.

5 Ökat datorskydd
Jag har ett antivirusprogram och en brandvägg, behöver jag verkligen Dold.se eller är jag säker utan det?

Ja, Dold.se ger dig ett extra skydd. Brandväggen skyddar dig mot intrång och antivirus mot virus. Dold.se ger dig en annan typ av skydd, nämligen 100% anonymitet på Internet. Det här är något som varken antivirusprogrammet eller brandväggen kan ge.

6 Journalist
Jag är journalist och behöver skydda mina källor. Jag vill inte att min egen IT-avdelning eller min Internetleverantör ska kunna se vilka webbplatser jag besöker. Kan Dold.se hjälpa till att skydda min journalistiska integritet, liksom mina källor?

Ja, vi har många journalister som använder vår tjänst av just detta skäl. Om du läser om vår historia kommer du att veta att Dold.se ursprungligen startades av en grupp oberoende journalister, oroade över konsekvenserna av regeringens övervakning.

7 Känsliga sökningar
Jag tittar ibland på känslig information på Internet och vill inte att sökmotorn eller min ISP ska kunna se min IP-adress. Skyddar Dold.se min integritet när jag använder en sökmotor?

Ja, Dold.se skyddar din integritet så att ingen kommer att kunna spåra sökningen tillbaka till din dator. Detta är extra viktigt eftersom inga anställda hos din Internetleverantör kan titta på dina online-sökningar – något de kan göra utan Dold.se.

8 Chatt
Jag är orolig att någon kommer att kunna spåra mig eller mina barn genom vår IP-adress när vi chattar eller använder IM. Kan Dold.se skydda oss?

Ja, Dold.se ger ett fullständigt skydd för din IP-adress och kan därför ge extra skydd för dig och dina barn.

9 Politisk registrering
Jag är orolig att regeringen kommer att undersöka min internetaktivitet för politiska ändamål. Jag vill kunna navigera genom information fritt på Internet utan risk för att mina politiska åsikter registreras. Skyddar Dold.se min integritet?

Ja, Dold.se ser till att varken din ISP, regeringen eller någon annan kan kartlägga din internetanvändning.

10 Internetcensur
Jag bor i ett land där jag inte får besöka vissa webbplatser på internet. Kan Dold.se hjälpa mig att komma åt dessa webbplatser?

Ja, Dold.se ger dig ett sätt att censurera ditt land på Internet. Eftersom du surfar via vår server i Sverige kan du komma åt webbplatser från hela världen.

11 Online-kasinon
Jag har inte fri tillgång till spelwebbplatser i mitt land. Kan Dold.se att hjälpa mig att komma åt dessa webbplatser?

Ja, genom att använda Dold.se har du obegränsad tillgång till internet.

12 Integritetsskydd
Jag vill skydda min personliga integritet på internet och ogillar tanken på att övervakas av min internetleverantör. Kan Dold.ses tjänst hjälpa mig att vara lugn?

Ja, med hjälp av Dold.se kommer din internetleverantör inte att kunna registrera din verksamhet på Internet.

13 Affärshemligheter
Jag jobbar i ekonomi och gör mycket due diligence på andra företag företag. Kan Dold.se skydda våra aktiviteter på internet från vår Internetleverantör eller konkurrenter?

Ja, tack vare Dold.se kan utomstående inte följa vart ni surfar på nätet och se till exempel vilka företag du kanske är intresserad av.

14 Titta på TV
Kan Dold.se hjälpa mig att titta på Svensk TV från utlandet.

Ja, eftersom du får en svensk IP-adress kommer du kunna få tillgång till de alla TV-tjänster som om du fortfarande var i Sverige. Det här är till hjälp om du reser eller om du bor utomlands.

15 Secret Identity
Jag är med i vittnesskyddsprogrammet. Kan Dold.se hjälpa till att bevara mitt privatliv?

Ja, människor som lever under hot har rätt att vara aktiva på Internet. Genom att använda Dold.se får du ett ökat anonymitets- och integritetsskydd.

16 På jobbet
Min arbetsgivare övervakar min internetaktivitet på kontoret, på ett sätt som jag inte gillar. Kan Dold.se hjälpa mig?

Ja, genom att använda Dold.se gör du det omöjligt för någon att övervaka din verksamhet, inklusive överordnade på din arbetsplats. Till exempel om du skulle leta efter ett annat jobb.

17 Yttrandefrihet
Jag tycker det är underligt att samhället talar om att främja yttrandefrihet samtidigt som vi ökar övervakningen av vanliga människor. Kan Dold.se hjälpa mig att ta ställning till denna fråga?

Ja, genom att använda Dold.se visar du att du uppskattar yttrandefrihet och demokrati, och att du är emot digital registrering och lagring av internettrafik.

18 Sjukdom
Jag lider av en ovanlig sjukdom och jag vill behålla denna information till mig själv. Kan Dold.se skydda min anonymitet när jag söker efter information om min sjukdom på internet?

Ja, Dold.se förhindrar att någon annan än dig själv vet vilka hälsouppgifter du har söker efter eller vilken information du har fått.