Driftstatus - Alla system fungerar normalt. Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du har frågor om ditt abonnemang.

Varför anonymitet?

16 skäl att vilja vara anonym på nätet

Det finns många skäl till varför du behöver tänka på din säkerhet på nätet, och varför det kan vara bra att vara anonym. Här finner du en lista över några av de vanligaste orsakerna till att folk vill vara anonyma på nätet.

 1. Bank - Behöver jag Dold.se för att skydda mig när jag surfar till min bank?

  Ja, med Dold.se får du ett extra skydd när du besöker din bank. Skyddet innebär att ingen utomstående kan se vilken bank du anlitar eller vid vilken tidpunkt du surfar dit.

 2. Maila - Jag vill maila anonymt från Hotmail. Visst gör Hotmail så att jag är anonym?

  Nej, du är inte anonym om du mailar från din internetmail, inte ens när du fritt får välja en mailadress. Eftersom Hotmail kan spåra ditt IP-nummer, kan man också se att det är du som har registrerat ett mailkonto. Med hjälp av Dold.se kan du vara helt anonym när du mailar, förutsatt att du skapar ditt mailkonto hos din mailleverantör efter att du installerat Dold.se

 3. Fildelning - Jag vill kunna dela med mig av filer utan att någon kan se vilka filer jag delar ut. Är det möjligt med Dold.se?

  Ja, Dold.se stödjer fildelning i alla fildelningstjänster som finns på marknaden. Det gör att du kan fildela helt anonymt.

 4. Utökat datorskydd - Jag har antivirus och brandvägg på min dator. Behöver jag verkligen Dold.se eller är jag säker ändå?

  Ja, du har glädje av Dold.se ändå. Brandvägg skyddar mot intrång och antivirus skyddar mot virus. Dold ger ett annat slags skydd, nämligen anonymitet på nätet. Det är något som varken en brandvägg eller antivirus ger.

 5. Chatt - Jag är orolig att någon ska kunna spåra mig eller mina barn via IP-adressen när vi chattar på exempelvis MSN eller annan chatt-tjänst. Kan Dold.se ge detta skydd?

  Ja, Dold.se ger ett fullständigt skydd av ert IP-nummer och ger därmed ett extra skydd till dig och till barnen.

 6. Sökningar - Jag söker ibland efter känslig information på nätet, och vill inte att söktjänsten ska kunna se från vilken IP-adress sökningarna har skett. Skyddar Dold.se vid sökningar?

  Ja, Dold.se skyddar dig så att det inte går att se att sökningarna skett från din dator.

 7. Politisk registrering - Jag är orolig över att myndigheter ska kartlägga mitt internetanvändande i politiska syften och vill kunna söka information fritt på internet utan att riskera att bli åsiktsregistrerad. Skyddar Dold.se min integritet?

  Ja, Dold.se gör så att varken din ISP, myndigheter eller någon annan kan kartlägga ditt internetanvändande.

 8. Internetcensur - Jag bor i ett land där jag inte tillåts besöka vissa sajter på internet. Kan Dold.se hjälpa mig att komma runt detta?

  Ja, Dold.se gör så att du går runt de spärrar som finns i ditt land. Eftersom du surfar via Sverige så kan du därifrån ta dig ut var som helst i världen.

 9. Spelsajter - Jag tillåts inte att använda spelsajter fritt från det land där jag bor. Kan jag spela fritt via Dold.se?

  Ja, genom att använda Dold.se så kringgår du eventuella sådana begränsingar.

 10. Integritetsskydd - Jag vill värna om min personliga integritet på nätet, och ogillar tanken på att vara övervakad av min internetleverantör. Kan Dold.se ge mig ro?

  Ja, genom att använda Dold.se så förhindrar du att din internetleverantör eller någon annan kan registrera dina vanor på nätet.

 11. Affärshemligheter - Jag arbetar inom finansindustrin där vi bland annat kartlägger bolag. Kan Dold.se skydda vissa av våra affärshemligheter?

  Ja, tack vare att du surfar via Dold.se så kan ingen utomstående se vilka företag du för närvarande intresserar dig för genom att följa vart du surfar på nätet.

 12. Utpressning - Kan Dold.se skydda mig mot eventuell utpressning?

  Ja, Dold.se gör så att eventuellt känsliga uppgifter om ditt surfande inte kan användas mot dig om uppgifterna kommer i orätta händer.

 13. Skyddad identitet - Jag lever under skyddad identitet. Kan Dold.se hjälpa mig att bevara min integritet?

  Ja, personer som lever under hot har rätt att kunna vara aktiva på Internet. Genom att använda Dold.se får du ett utökat anonymitets-och integritetsskydd.

 14. Arbetsplatsen - Min arbetsgivare övervakar mig på arbetsplatsen, och jag vill inte detta. Kan Dold.se hjälpa mig?

  Ja, Dold.se gör så att din arbetsgivare inte kan se vart du surfar på din arbetstid.

 15. Demokrati och yttrandefrihet - Jag ser ett tydligt motsatsförhållande mellan bevarandet av demokrati och yttrandefrihet, och den ökade övervakningen av vanliga människor. Kan Dold.se hjälpa mig att ta ställning i denna fråga?

  Ja, genom att använda Dold.se visar du att du vill värna om yttrandefrihet och demokrati, och att du är emot digital registering och lagring av internettrafik.

 16. Sjukdom - Jag lider av en ovanlig sjukdom som jag vill hålla hemlig. Kan Dold.se hjälpa mig när jag söker information om denna sjukdom?

  Ja, Dold.se gör så att ingen utomstående kan se vilka sidor du besökt eller vilken information du har tagit del av.

 • Om Dold

  “Dold är exemplariskt enkel att installera och använda... ett extra plus för uthålligheten”

  Läs mer om Dold.se

   
 • Frågor och Svar

  Hur fungerar Dold.se? I vår FAQ hittar du de vanligaste frågorna och svaren om dold.se.

  Till FAQ

   
 • Varför anonymitet?

  ”Jag har ju inget att dölja, så varför ska jag vara anonym?”

  Läs mer

   
 • Kontakta oss

  Hittar du inte svaret på din fråga under FAQ eller undrar du över något annat? Här kan du ställa dina frågor!
  Till Kontakt

   

Copyright © 2017 Dold.se